Nieuws

Optreden Culemborg 13 mei 2017 afgelast!

Wegens ziekte van Marco, onze gitarist, kan het optreden in Partycentrum De Lantaarn in Culemborg helaas niet doorgaan. Wij laten nog weten of er een nieuwe datum gevonden kan worden.

Back in Town Bluesband Bluesband + Ron Krop El Kroppo play the blues in de Lantaarn

Datum:

zaterdag 13 mei 2017, 21:00 tot zondag 14 mei 2017, 00:00

Locatie:

Culemborg Partycentrum de Lantaarn

In 2012 trad Back in Town Bluesband voor het laatst op in Culemborg.

Ze speelden toen voor de 2e keer op het bekende Culemborg Blues festival. Met een trailer was de Kattenstraat afgezet en binnen korte tijd nadat ze waren begonnen, stond de gehele straat vol.

Een fantastische avond voor de band en de vele mensen die erbij waren.

Op 13 Mei zijn ze eindelijk terug in Culemborg en spelen ze in het gezellige partycentrum de Lantaarn!!! De entree bedraagt 10 euro.

De 3 rasmuzikanten spelen voornamelijk eigen nummers in de stijl van legendes als Buddy Guy, Johnny Winter en Jimi Hendrix.

Verder nemen ze vriend en bluescollega Mr Ron Krop El Kroppo mee!

Deze Nederlandse blueslegende behoeft voor de kenners geen introductie.

Het wordt een onvergetelijke BLUESAVOND !!!

24 januari 2015 Cafe ’t Uyltje: Benefiet Ik Rij Tegen Leukemie

organisatie

In de strijd tegen leukemie vertrekken Fred Oldenburg en Bas van Loopik vanuit Nederland naar Bali, Indonesie. De hele weg wordt met een TukTuk afgelegd om zo aandacht te vestigen op de verschrikkelijke ziekte leukemie.

Je kan helpen!

Als je Fred, Bas en de stichting Leukemie wilt helpen dan kan dat op diverse manieren. Heb je een Facebook account, like en deel de Facebookpagina ‘ik rij tegen leukemie’. Dit kan heel simpel door op de Facebook knoppen in het menu bovenaan deze pagina te klikken.

Doneren

Via de website leukemie.nl en middels onderstaande knoppen kun je geld doneren aan deze geweldige actie. Via de paypal knop kan je ook kleine bedragen doneren.

Voeg als kenmerk ‘ikrijtegenleukemie’ toe zodat de stichting weet voor welke actie dit is. Bij Paypal kun je klikken op “Speciale instructies toevoegen voor de verkoper” en daar vervolgens ‘ikrijtegenleukemie’ toevoegen. Paypal accepteerd ook kleine bedragen.

Sponsoren

Fred, Bas en de stichting Leukemie zijn nog op zoek naar sponsoren voor de reis. Hierin zijn verschillende vormen mogelijk, waaronder het plaatsen van reclame op de TukTuk zelf. Heb je interesse in sponsoring, neem dan contact op met Fred, 06-46423220.

2014 xinix

XGP-tributenight 22 februari 2013

Vrijdag 22 februari: BIT speelt Hendrix en Winter op XGP-tributenight in Xinix Nieuwendijk!!! Aanvang 20:30

2013 xinix

Rock & Polder 26 jan 2013

Wij spelen van 23:00 tot 24:00 !!!!

rock&polder 2013

Bar De Huifkar: here we come!

Volgend optreden: vrijdag 18 januari van 22:30 tot 25:00 in Bar de Huifkar, Sliedrecht!!!!!

Maar wel elektrisch in tegenstelling tot wat de foto suggereert. Dus oordopjes mee……

Ik kan niet zonder de Blues

Het Kompas Sliedrecht – 02-11-2012 08:00

 

Sliedrechter Wim Lavooy treedt op tijdens Sunday Free in de Lockhorst

SLIEDRECHT – Sliedrecht Bruist heeft zondag 11 november een mooie muzikale middag in petto voor de bezoekers van de tweede Sunday Free van dit seizoen. De bekende Sliedrechtse gitarist, drummer én zanger Wim Lavooy brengt dan eerlijke, melancholische en tergende blues ten gehore. ,,De bluesmuziek kan me echt ontroeren. Ik zou niet meer zonder kunnen.”

Door Annika Both

Dick van der Leun, eveneens muzikant en bestuurslid van Sliedrecht Bruist, en Wim Lavooy zitten samen aan tafel. Dick heeft net Wims gitaar weggezet. De muzikant heeft die pas nieuw aangeschaft. ,,Ik heb hem sinds vijf weken. Het is er één met stalen snaren; ik oefen mijn vingers dus tot bloedens toe.” Op de achtergrond klinken de huilende tonen van de blues uit een laptop. Joe Bonamassa, Jeff Beck, Buddy Guy, John Lee Hooker, John Mayall & The Bluesbreakers en Eric Clapton. Namen van artiesten die belangrijk zijn voor Wim. De Sliedrechter geniet zichtbaar. 
Hij was pas tien jaar oud toen hij voor het eerst kennis maakte met de bluesmuziek. ,,Ik woonde tegenover de school, waar Dick en Richard van den Dool repeteerden. Ik hoorde ze spelen en gluurde naar binnen. Sindsdien ben ik er door gefascineerd. De muziek raakt iets bij me. Van iedere noot krijg ik kippenvel. Het kan me echt ontroeren.” Dick herinnert zich de kleine Wim nog wel die kwam kijken bij de repetities: ,,Hij was verschrikkelijk enthousiast. Ik wist toen al dat hij verder zou gaan in de muziek. Hij had een enorme gedrevenheid. En hij is er nog steeds helemaal gek van.” Wim lacht. ,,Het is haast een obsessie geworden. Ik kan niet meer zonder de blues. Als ik niet speel, word ik chagrijnig.” 
De twee Sliedrechters delen een rijk muzikaal verleden en halen samen herinneringen op. Zo glipte Wim – een jaar of 12 – stiekem naar binnen bij een optreden van Dick met In-Team. ,,Ook verstopte ik me na het opruimen van de spullen bij Crescendo, zodat ik een eerste glimp kon opvangen van muziek die ze er ’s avonds speelden: George Cash, Bintangs, Cuby + Blizzards… Helaas moest ik op tijd thuis zijn.” Wim heeft ook wel eens samen met Dick gespeeld in zijn eigen Dick van der Leun band. Voor Wim is het een bijzondere gewaarwording dat hij nu optreedt met de mensen die vroeger zijn idolen waren. ,,Ik heb nog steeds ontzag voor de mensen tegen wie ik vroeger opkeek. Het is heel speciaal dat ik nu met ze mag spelen.”

Zondag 11 november speelt hij met zijn Back in Town bluesband in de Lockhorst tijdens de tweede Sunday Free van dit seizoen. De mede-bandleden Marco van Zwieten en Arjen Rijsdijk ontmoette hij jaren geleden op een zondagmiddag in de Haarhorst in Gorinchem. Het klikte meteen. ,,Ik ben blijven hangen en nu spelen we al een jaar of acht samen.” Wim speelt ook nog regelmatig met andere ‘Gorcumse jongens’, zoals Ron Krop (beter bekend als El Kroppo). Hij heeft hem en Willem van der Schoof (van de Eelco Gelling band) uitgenodigd om mee te spelen in De Lockhorst. Voor deze Sunday Free editie heeft de band een speciale set in gedachten: eerst akoestisch en na de pauze elektrisch. ,,Dat betekent voor elk wat wils”, zegt Wim. ,,Het wordt lekker relaxt genieten op een lome zondagmiddag.” 
Volgens Dick heeft het organiserende Sliedrecht Bruist Wim vrij gelaten in zijn keuze. ,,Hij mag spelen wat hij wil. Wim kán ook alle stijlen spelen. Het meeste heeft hij in ieder geval al eens uitgeprobeerd.” Het bestuurslid ziet naar de middag uit. ,,Het akoestisch gedeelte is werkelijk uniek.”

Sunday Free, zondag 11 november, begint om 15:00 uur. Kaartjes kosten €7,50 en zijn verkrijgbaar bij de supermarkt Albert Heijn, De Vries Verf en Primera. Kijk ook op www.backintownbluesband.nl voor meerdere optredens van de band van Wim Lavooy.

BIT op Culemborg Blues 2012

Zaterdag 25-08-2012 van 20.00 tot 22.00 in Cafe De Kater, Kattenstraat.

Het volledige programma bestaat uit: Flavium, BluesFellas, JennBBlues, Ralph de Jongh, Motel Kingz, Danny Giles Band, Sugar Boy & The Sinners, Ben Poole (UK), Leif de Leeuw Band, Definition of Madmen, Dani Wilde (UK), Krissy Matthews (UK), Scarlet Mae, King King (SCO), Back in Town, Bluestooth, Bradley´s Circus, Fossen & Struijk and The Dynaflow, Jon Amor Blues Group (UK).

BIT op Big Rivers Dordrecht

BIT speelt tijdens het Big Rivers Festival 3 dagen lang in Tapperij de Harlekijn, Vriesestraat 44, Dordrecht. Vrijdagavond met Ron Krop (Vocals/Guitar) en zaterdagavond met Willem van der Schoof (Hammond)!!! Check de agenda!

Back In Town op Hippiefestival

Back In Town sluit het Hippiefestival 2012 zondagavond 8 juli af met een compleet Jimi Hendrix optreden.

Volgens planning van 19.00 tot 20.00 uur, maar je weet maar nooit… Remember Woodstock!

Back In Town acoustic blues

Sinds april 2012 speelt BIT ook akoestisch! Er zijn twee blues sets van 45 min. speelklaar. Veel nummers met Dobro slide guitar… We hebben al akoestisch gespeeld op 15 april 2012 in het Natuurcentrum in Gorinchem en 15 mei 2012 met “grijze dakduif” Ron Krop in de Schaapskooi in Ottoland. Zie de foto’s:

Back in Town live bij The AfterShock

20-01-2012 Het Kompas Sliedrecht: Back in Town live bij The AfterShock

SLIEDRECHT – De in Sliedrecht welbekende bluesband Back in Town, die enige tijd terug hun cd-presentatie in Bar de Huifkar hield, zal vrijdagavond 20 januari live te horen zijn via het MerweRadio-programma The AfterShock. Back in Town bestaat uit Sliedrechter Wim Lavooy op drum en zang, Marco van Zwieten op gitaar en Arjen Rijsdijk op bas. Hun afgelopen jaar uitgekomen cd “Dutch Delta Blues” krijgt zeer goede kritieken en is ook al gedraaid in het bluesprogramma van Radio Rijnmond dat door Johan Derksen wordt gepresenteerd.

In een gecombineerde uitzending van The AfterShock met The ARE zal Back in Town vanaf 19.00 uur in de studio zijn. Tijdens The ARE gaat de band opbouwen en worden er enkele interviews met de heren gehouden. Vanaf 20.00 uur heeft de band beloofd helemaal los te gaan in The AfterShock. De makers van MetalShock hebben al aangegeven dat er eventueel tussen 21.00 en 22.00 uur nog doorgespeeld kan worden.

The AfterShock is elke veertien dagen te beluisteren op MerweRadio en bij gelegenheid ook uitgezonden wordt op MerweTV. Deze uitzending is ook te bekijken via de website: www.merweradio.nl.

CD recensie www.bluesmagazine.nl

Recensie: Back In Town Bluesband – Dutch Delta Blues

RECENSIES | 19 NOVEMBER 2011 | 0 REACTIES

Format: CD/ Label: Eigen Beheer/ Release: 14 October 2011

Tekst: Niels Zuurendonk

De Back in Town bluesband is een 3-mans formatie uit Sliedrecht. De stijl van deze groep laat zich het beste omschrijven als bluesrock. De band bestaat uit Wim Lavooy (drums & zang), Marco van Zwieten (gitaar) en Arjen Rijsdijk (bas).De groep heeft reeds al één album op haar naam staan: namelijk de cd Live at Get Rhythm .Op het nieuwe album met de titel Dutch Delta Blues horen we veel invloeden van niet de minste artiesten: Johnny Winter, Jimi Hendrix & Buddy Guy. Wat verder opvalt is het fraaie gitaarwerk en een duidelijk een goed op elkaar ingespeelde band. Alle tracks luisteren lekker weg en zeker het vermelden waard zijn de instrumentale nummers, deze getuigen van vakmanschap en Marco van Zwieten bewijst hier zeker dat hij een smaakvol gitarist is.

Conclusie: Lekker schijfje van eigen bodem!

Tracklist:
Dont You Worry,
Black Night,
Deep Trouble,
Crazy Woman,
I Believe,
Last Train,
Slide In Time,
Warming Up,
If You Think You’ve Got The Blues,
Back In Town,
Too Far Gone.

 

Back In Town: “Eindelijk is de chemie er.”

Geschreven door Aart Roza in 2008

GORINCHEM – Back In Town speelt blues, of bluesrock als je wilt. De band werd 11 jaar geleden opgericht door gitarist/zanger Marco van Zwieten, kende talloze bezettingen, maar is pas sinds een jaar echt compleet. “Toen Arjen (Rijsdijk) erbij kwam en we in triovorm gingen spelen was de chemie die ik al jaren in mijn hoofd had eindelijk daar.” Duidelijker kan Marco niet zijn.

Back In Town zit in de blues, maar landelijk en zeker internationaal zijn zoveel bandjes die proberen te profiteren van de vele bluesfestivals en vooral –routes die er zijn. Mensen die een gitaar of een paar drumsticks kunnen vasthouden en in ieder geval weten wat drie akkoorden en twaalf maten zijn. En ook nog genegen zijn voor 200 euro en een krat bier in het bezemhok het hele land te doorkruisen ter meerdere glorie van de kroegbaas. In die categorie past Back In Town niet.

De band is wel echt een bluesband, want als ze geïnterviewd wordt, blijkt ze de eigen catering te hebben meegenomen. Wel zo veilig. Ook een beetje een opvallend trio. Marco is de oprichter, maar tevens de jongste. Basgitarist Arjen Rijsdijk – die ook speelt in de Eelco Gelling Band – is tien jaar ouder, maar wordt ook weer met een kleine tien jaar overtroffen door drummer/zanger Willen Lavooi. Wel aardig is dan weer dat zowel Arjen als Willem in het begin van hun loopbaan met punkbands aan de weg timmerden en we hebben het dan vanzelfsprekend over de tweede helft van de jaren zeventig. Willem: “Bij mij was dat De Dildo’s, dat was toen toch een vrij bekende band hoor. We hebben alle grote tenten in Nederland gehad, Paradiso, De Melkweg, dat soort zaken. Zelfs een artikeltje in Melody Maker in Engeland gehad, maar opgetreden hebben we daar niet.” Arjen: “Dat bandje waarin ik begon heette RedBand en ik heb ook deel uitgemaakt van Vendekz. Maar rond 1980 werd ik op mijn 16-de door Ron Krop gevraagd om in zijn band El Kroppo te komen spelen en met hem werk ik nog steeds in de Eelco Gelling Band.”

Willem versleet na die redelijk provoserende eerste doorbraak groep – al ging het alleen maar om de naam – ook verschillende bands, van new wave tot powerrock, waarvan The Heat waarschijnlijk de bekendste is. Marco begon – vanwege leeftijd – later en speelde eerst met Us Potent, waarvoor hij ook de nummers schreef. Daarna richtte hij Back In Town op. “Ik was al heel lang geïnteresseerd in blues, zo vanaf mijn tiende. Dat heeft denk ik te maken met m’n achtergrond; ik ben half Indisch, dus zwart. Niet dat ik daar nu echt mee gepest werd op school, maar je voelde je toch iets anders. Toen ik er achter kwam dat er mensen waren met een iets getinte huidskleur die wel erg mooie muziek maakten mocht ik af en toe van een oom een plaat lenen. Eén tegelijk, maar de platen van die zwarte artiesten maakten diepe indruk op me. BB King werd zo mijn eerste idool. Pas een jaar of drie later ontdekte ik Jimi Hendrix, Johnny Winter en Buddy Guy, waarvan ik nog steeds een enorme liefhebber ben. En na die eerste vingeroefeningen in Us Potent wist ik dat ik blues wilde spelen, die muziek lag het dichtst bij m’n gevoel. En de blues hoort gevoel te zijn. Het komt dus echt uit m’n hart, ja.”

Arjen: “Daar zit ook de grote kracht van Back In Town, de technische vaardigheid die we allemaal wel hebben op ons instrument gecombineerd met dat gevoelsaspect. Daardoor zijn we ook geen dertien in een dozijn bluesbandje. Willem: Dat het beste bleek te werken met z’n drieën in deze samenstelling. Marco en ik hebben ook gespeeld met extra mensen in deze band, maar uiteindelijk werkte dat toch niet. Die driemansbezetting is niet alleen compacter, maar je moet daardoor ook veel geconcentreerder spelen. Je kunt geen steken laten vallen.”

Opvallend is natuurlijk ook dat Willem niet alleen de drummer, maar ook de leadzanger is. Een zware klus. Willem: “Ja dat klopt, maar het is in feite bij The Heat uit nood geboren. Niemand kon daar zingen, dus ben ik het maar gaan doen. Drummen is fysiek redelijk zwaar en het is belangrijk dat je een goede coördinatie weet te vinden tussen je slagwerk en je zangtechniek. Mijn grote voorbeeld was vroeger Herman van Boeijen van Vitesse; die had daar de vinger behoorlijk achter. Je houding achter de kit is eigenlijk niet geschikt om tegelijkertijd te zingen. Het kost enorm veel energie. Toch gaat ‘t steeds beter, maar ik zorg wel dat ik goed in conditie blijf, bijvoorbeeld door dagelijks veel te fietsen. Marco: “Hoewel het alleen gitaar spelen me heel goed bevalt wil ik in de toekomst toch ook weer gaan zingen. Afwisselen met Willem, zo krijg je wat meer variatie in de vokale klankkleur en het ontlast Willem ook een beetje.”

De nummers componeren Marco, Arjen en Willem samen. “Iemand komt met een ideetje en dat werken met z’n drieën in de oefenruimte uit.” Marco: “We hebben nu zo’n tien uitgewerkte eigen nummers en het is de bedoeling dat die voor de kerst op een dvd verschijnen. Arjen: “Die gaan we hoogstwaarschijnlijk opnemen in Get Rhythm in Ridderkerk. Ik heb daar met veel plezier gewerkt aan de cd ‘On The Road’ van de Eelco Gelling Band. Ze hebben daar prima studiofaciliteiten, een uitstekende technicus/producer (Stephan Weeda) en bovendien een zaal om op te treden. Wat wil je nog meer.”

Veel spelen door het hele land zou ik dan zeggen en er is niets dat de leden van Back In Town liever willen. Er zit nu eenmaal veel meer potentie in dit trio, dan er uitkwam bij het optreden bij het Gorcumse Hippiefestival begin juli en die moet ook geventileerd kunnen worden.

Aart Roza